emiran796Garnier Fructis – Fructis Garnier – har släppt en ny hårvårdsserie vid namn Goodbye Damage. GD är framtaget och inriktat för personer med skadat hår och kluvna hårtoppar. Serien består av Schampo, Balsam, inpackning och serum.

Huvudingrediensen i rådande formula är  Amlafruktextrakt och Keraphyll. Det senare är ett vegetabiliskt protein som minskar slitage genom att kapsla in och täcka håret från onödig skada. Amlafruktextrakt har, enligt pressreleasen, används av indiska kvinnor i hundratals år för att tillföra mjukhet och oemotståndlig glans till håret.

emiran812emiran800

Fructis Goodbye Damage Schampo & Balsam ska reparera håret från insidan och stänga ute eventuella skador. Båda produkterna innehåller den lystergivande, återfuktande och reparerande formulan Keraphyll & Amlafruktextrakt.

emiran811Fructis Goodbye Damage instant ultra-care Rinse out inpackning (WORD!) är framtaget för att stylingskadat (kemiska behandlingar, värmeverktyg) hår ska återfå sin forna glans och vitalitet. Masseras in i fuktigt hår efter schamponering – skölj ur – voila!

emiran827Fructis Goodbye Damage Split-Ends Bandage Serum är framtaget för ”very damaged, lifeless hair”. Det appliceras i handdukstorkat, nytvättat hår och fördelas ut jämnt i toppar och längder. Det kan även användas i torrt hår för att håret ska bibehålla sin glans.

Min senaste upplevelse med Fructis var mer eller mindre en hårresande historia (här snackar vi SVINTO i en vecka) så jag var aningen tudelad till det här utskicket när det kom. Men jag tog mig i kragen och beslutade mig för att se bort från det tillfället och bestämde mig för att ge Goodbye Damage en chans.

Jag började använda serien i går, så än har jag inte mycket att rapportera. Jag kan ju meddela att håret INTE är som svinto – tack gode gud – och att jag än så länge inte upplevt någon hemsk efterföljd. Det enda jag eventuellt kan uttala mig om idag är doften – det luktar sådär fruktigt sött och på gränsen till sliskigt – och jag älskar det.

I vilket fall som helst kommer jag testa den här lilla orangea samlingen ett bra tag innan jag återkommer med vidare recensioner. Är det något ni redan testat? Vad tyckte ni i sådana fall? 

Fructis Goodbye Damage Schampo & Balsam har ett rek. pris på 29 SEK. Inpackningen har ett rek. pris på 49 SEK medan Serumet har ett rek. pris på 59 SEK.

You May Also Like

4 comments

Reply

Jag har inte testat men av utseendet att döma så ser de bra ut :)

Reply

Heh, åh jag känner igen mig lite där, jag går också rätt mycket på HUR produkterna ser ut :P

Reply

Har inte testat på annat än inpackningen, och det för snart ett år sedan tror jag. Men älskade doften och även om det inte gjorde några mirakel för mitt hår så hatade jag den inte. Använde den till slut och fortsatte sedan jakten på den perfekta hårmasken/inpackningen. Så, den var väl helt ok?

Reply

Haha, jo jag tror nog det! Oftast är det ju de där produkter som man inte riktigt kan svara på om de är bra eller inte som trots allt är helt okej. Visst låter det märkligt? Jag har jättesvårt att recensera hårvård för jag tycker aldrig att det blir sådär WOW som företagen förespråkar, men jag tycker ändå att man alltid, åtminstone på något sätt, märker av någon typ av förbättring/försämring.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.