Maybelline New York Baby Lips är på allas läppar just nu och har äntligen lanserats i Sverige. Efter en lång och utdragen väntan, efter att ha läst om hypen i Asien, andra delar av Europa och i skönhets-mekkat USA, är det alltså dags för oss att få ta del av den ombloggade, älskade och total-crazy-revolution som tycks pågå i lipbalm-himlen.

I upp till 8 timmar är det tänkt att Baby Lips ska hålla våra läppar mjuka, återfuktade och lena. Med en ingredienslista bestående av naturliga återfuktare som honung, aloe och Centellal Asiatica ska BL boosta och vårda våra läppar hela dagen lång. Centella Asiatica är en liten växt som i århundraden använts som läkemedel och finns bland annat i Australien, Indien, Sri Llanka, indonesien och Iran.

emiran_201403021768emiran_201403021769emiran_201403021765

Maybelline New York Baby Lips

Jag hade hoppats på att kunna gå på pressvisningen av Baby Lips som hölls tidigare i år men jobbschemat kom i vägen för roligheterna! Jag fick ändå kollektionen skickad till mig som plåster på såren och om jag blev glad när min enorma Baby Lips trillade in här hemma.

Läppbalsamen kommer i fräcka skruvhylsor med fokus på färg och kontrast. Totalt lanseras sex ”sköna smaker” – tre transparenta och tre med en hint färg. De transparenta – Hydrate, Intense Care och Freshen innehåller SPF 20 så att våra läppar blir soltåliga under vår- och sommarhalvåret. De tintade versionerna – Cherry Me, Peach Kiss & Pink Punch, saknar dock detta.

emiran_201403021767

Hydrate (Lemon Basil), Intense Care (Cherry Almond) & Freshen (Mint)

emiran_201403021766

Cherry Me (Cherry Scent with red flush tint), Peach Kiss (Peach Scent with a nude flush tint) & Pink Punch (Passion Fruit with a Pink Flush)

 —

Det är svårt att inte bli nyfiken på en produkt som blivit så omhypad och omtalad som Baby Lips. Jag har inte gått all-in-new-product-crazy och beställt hem diverse ex. från Ebay, men jag har ändå någonstans hoppats på att de skulle komma till Sverige. Jag är i och för sig rätt dålig på att använda lipbalms, jag tappar bort dem, glömmer bort dem i en väska jag sällan använder osv. Det blir dyrt i längden, haha.

Min storfavorit rent doftmässigt är Cherry Me eftersom jag älskar syntetisk-cherry-doft (hur crääjzy det än är) tätt följd av Pink Punch, Peach Kiss, Hydrate (Jag trodde inte att jag skulle gilla Hydrate alls!) & Freschen. Intense Care var den som inte luktade särskilt mycket (lite platt fall där) och Freshen hade bara en väldigt subtil doft av mint men den var ändå rätt tydlig i jämförelse med IC.

Jag tänker testa, klämma och skruva lite mer på de här innan jag ger ett lite mer utförligare uttalande om hur jag tycker att de verkar. Har ni testat och recenserat Baby Lips? Tell me!

Maybelline New York Baby Lips har ett rekommenderat pris på 39 SEK. Finns i butik från och med v. 17-18.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.