emiran796

I vintras-våras lanserades hårvårdsserien Goodbye Damage by Fructis Garnier. Serien är framtagen för skadat hår med kluvna hårtoppar och består av schampo, balsam, inpackning och serum. Produkterna kommer i en sprakande kostym i grönt och orange: schampo och balsam i klassisk hårdplast-förpackning, inpackning i smidig upp-och-ner-vänd tub och serum i en plast (woho!)-flaska med smidig pump.

Produkterna doftar som Fructis ”ska” lukta; fräscht, fruktigt och syrligt.

emiran812

emiran800

Goodbye Damage Schampo & Balsam överraskade mig faktiskt åt det positiva. Schampot får håret att kännas rent, fräscht och följsamt efter schamponering. Det löddrar (MYCKET!), doftar ljuvligt av fruktig fräschör och är helt okej lättapplicerat. Det går åt en del schampo till mitt hår – det är inte långt men tjockt – men inte överdrivet mycket.

Balsamet gav samma resultat – men å balsam-resultatets vägnar – och håret känns mjukt, välmående och är lätt att borsta igenom när håret väl torkat. Liksom schampot behövdes det en hel del balsam till mitt hår. Håret höll sig glansigt, mjukt och såg åtminstone välmående ut i två-tre dagar innan det började se fett ut och det behövdes tvättas/balsameras igen. På det hela taget, minus att det behövdes mycket produkt, var jag nöjd med resultatet.

emiran811

Instant Ultra-care inpackning gav mig ingen speciell aha-upplevelse. Det gav ett helt okej resultat i likhet med användningen av balsamet, men inte mycket mer än så. Ofta brukar man märka skillnad på inpackning/balsam-användning men det här gjorde ingen direkt skillnad. Det gick åt mycket inpackning för att täcka hela håret och nja,  jag hade nog klarat mig utan denna.

emiran827

Split end Bandage är ett serum framtaget för det värsta tänkbara, ”very damaged, lifeless hair” och ska fördelas i handduks-torkat eller torrt hår. Liksom med balsamet märkte jag ingen direkt skillnad om jag använde denna eller om jag inte gjorde det: det var ett fint lukta-gott-tillägg i håret men allt som ofta tyckte jag att håret kändes smutsigt snabbare efter att jag använt Split Ends, så det blev att jag inte använde den lika frekvent som jag kanske borde. Jag försökte med mer/mindre/lagom produkt men fick oftast samma resultat. Jag märkte dock inga direkta under (vilket man ibland hoppas på – om än naivt – när man testar sådana här serier!).

Har ni testat Goodbye Damage, vad tyckte ni? Overall tyckte jag att schampo och balsam gjorde sitt men att de produkter som skulle verka vårdande inte var så mycket mer än ja, väldoftande tillägg som var trevligt att använda – men i slutänden gjorde det inte så mycket för mitt hår som jag kanske hoppats. Jag upplever det rätt ofta vara så med sådana här serier, man köper på sig allt och sen visar det sig att man kunde klarat sig utan hälften. Schampo och balsam däremot, det skulle jag kunna tänka mig köpa igen.

Fructis Garnier Goodbye Damage har ett rekommenderat pris mellan 29-59 SEK. Finns att köpa i de flesta dagligvaruhandlar, H&M, Lindex osv.

You May Also Like

4 comments

Reply

Efter Elvital-serien har detta gjort under för mitt hår och för mig har inpackningen och serumet gjort mitt hår sååå lent! Älskar det :)

Reply

Just det, du skrev om den ja! Jag tycker att schampo och balsam är riktigt bra för att vara ”drugstore”-märken :)

Reply

Jättebra review :)
Jag har märkt att jag inte kan använda serum eller inpackningar på mitt hår för det blir nästan genast smutsigt. Det känns och ser äckligt ut :/
Jag har inte använt dessa produkter men för tillfället använder jag eko produkter för håret och det funkar rätt bra :)
xx

Reply

Tack så mycket! Jag kan också uppleva att mitt hår inte fungerar med serum och inpackningar (allra helst olja) när jag brukar få tillbaka min ”vanliga” tjocklek på håret. Då ser det väldigt fett ut väldigt snabbt och det är ju inte det roligaste när det är precis nyomhändertaget!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.