emiran862

Make up store Aqua Cooling powder

emiran867-2

Make up store Aqua cooling powder är ett finmalt, nästan babyrosa, puder som används efter applicering av dagkräm ”för en omedelbar svalkande känsla och en extra återfuktad hud. Det koncentrerade glaciärvattnet tillför mineraler som håller din hud återfuktad.” ACP kommer i en rund plastdosa med skruvlock. Under locket finns en liten ”spärrplatta” (Bättre namn någon??) som håller pudret på plats samtidigt som det agerar platshållare till den lilla borste som medföljer. Som by the way är det mjukaste ever.

Jag köpte mitt exemplar tidigt i våras/vintras då en av MUO:rna här i Norrköping visade hur ”fantastiskt bra och ännu bättre!” det här pudret var (okej då inte direktciterat men i typ den bemärkelsen). Naturligtvis föll jag föll säljtricket och gick med nöjd min hemåt. Är jag då, halvåret senare, i varmaste sommaren, fortfarande nöjd?

emiran872-2

Först grundar jag med min dagkräm och låter den sjunka in i huden innan jag ger mig på med ACP. Jag har gjort misstaget ett par gånger att INTE vänta – rekommenderas inte. Det händer egentligen inte så mycket mer än att borsten liksom blir kladdig och stråna klibbar ihop, men det är förmodligen inte så det är tänkt att den ska användas. Så vänta ett tag innan ni sveper över ett varv.

Det är en lite märklig känsla jag får när cooling-effekten slår in. Det känns liksom som att jag istället för att ha applicerat ett puder använder After Sun utan att jag förstår att jag gör det. Konstigt det där, men absolut ingen oangenäm känsla. Snarare ovan. Jag tycker att huden, framförallt den i t-zon och under ögon/på kinder, får en utslätad effekt och lite mindre av den där oasfalterade-grusvägs-känslan som jag ibland kan få om min hud gör uppror. Den slätar ut, jämnar ut och tar bort blänk.

Efter upptäckten av de där små effekterna som gör det hela rätt trevligt, applicerar jag resten – foundation, concealer osv osv och därefter faller pudret lite i glömska eftersom det appliceras efter dagkräm och inget annat. Det har i vissa fall känt som en liten onödig grej, eftersom den där kylande känslan bara håller i sig i en så kort stund och inte längre än så. Jag vet ju inte om det är pudret eller om det är min dagkräm och min rengöring som håller huden återfuktad.

Användningen av ACP är liksom angenäm, men inte sådär WOW-här-hände-det-grejer-feeling. Såhär i smält-bort-i-värmen-värmen är det absolut härligt att använda ACP, och jag kommer med glädje använda slut på min burk, men jag kommer inte köpa den igen. Och vad är det här med att halva pudret åker ut på golvet när jag öppnar burken? Tänk om man hade haft ett behändigt sifterlock eller något (som iofs inte är kanon alla gånger heller men).

Har ni någon uppfattning av Make up Stores Aqua Cooling powder, vad säger ni?

Make up store Aqua Cooling Powder har ett rekommenderat pris på 255 SEK.

You May Also Like

2 comments

Reply

Jag använder mitt som primer under mineralfoundation där det är SUVERÄNT. Ibland har jag det ovanpå min flytande foundation för att fixera den där det funkar helt okej, men tar man för mycket blir det ett väldigt pudrigt o ”torrt” resultat… Men jag rekommenderar det definitivt! :D

Reply

Jag har aldrig tänkt på det som en primer. Borde Kanske testa båda dina exempel för att se om jag tycker att det fungerar bättre så! Tack för tipset :)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.