emiran_201403022363

Make Up Store CC foundation är en hyfsat ny (vad jag förstått) produkt i Make up Store’s bas-sortiment och beskrivs som ”den nya generationen CC foundation. Den är en makeup bas, återfuktare, jämnar ut hyn och döljer defekter allt i ett. Ger en sammetslen textur på din hy och håller hela dagen. Ger en tunn klibbfri känsla, med extra täckande effekt och naturligt solskydd.”

Jag fick den ljusaste nyansen Fair skickad till mig i recensionssyfte från Bangerhead för någon månad sen och jag kan i ärlighetens namn säga redan nu att Fair – HÖR OCH HÄPNA – är för ljus för mig just nu. Förstår ni vilken grej? Ansiktet ser nästan vitt ut i jämförelse med resten av kroppen, haha. Rent nyansmässigt har jag hittat en bra kompis för kommande höst och vinter.

emiran_201403022362-2

MUS CC Foundation kommer i en tub med pump om 30 ml och jag är nöjd över att företag fortsätter att slopa glasflaskorna för lite mer tåliga förpackningar (har ni försökt tvätta bort foundation från ett trägolv någon gång…?) så att klumpedunsar som jag slipper svära mig hes varje gång jag lycka klanta bort mig. Inte för att det är deras problem, men ändå!

Jag tror att jag kan ha fått ett måndagsexemplar med en pump som fungerar omvänt: trycker jag ner händer ingenting, släpper jag kommer hur mycket som helst. Köper man CCF i butik kanske man kan fråga en schysst MUA om det finns möjlighet att kolla pumpen innan man går därifrån (speciellt om man har långt att åka).

emiran_201403022365

CC Foundation har en lätt och dryg formula och ger ett jämnt resultat över större delarna av ansiktet. Den dämpar effektivt mina röda partier i ansiktet – toppen i vinter? – och lämnar huden len och fräsch med en feeling av make-up-but-no-make-up. Effekten håller i sig mer eller mindre hela dagen och behöver bara ett par lättare touch up med puder för att hålla huden fortsatt matt och fräsch.

Jag har märkt, speciellt när jag råkat få lite för mycket foundation i ansiktet, att CCF har en tendens att bli kakig. Det åtgärdas lättast med att ta mindre foundation, eller att ha buffkalas med foundationpenseln för att rätta till misstaget. Jag har upplevt problemet runt näsa/ovanför överläpp och vid de områden jag haft en torr hudflik efter besvärlig acne. Jag får lite känslan att detta kan vara en hint för oss riktiga torrisar att det kan uppstå stora konflikter med CCF när de riktigt torra partierna i ansiktet träder fram när vädret slår om helt.

Så jag är lite kluven: Å ena sidan är jag kalasnöjd med hur bra den dämpar rodnader, jämnar ut och att den faktiskt finns i en nyans som jag vet kommer passa mig under det mörka halvåret, men å andra sidan oroar jag mig lite för att det kommer bli lite väl mycket bråk när min hud väl börjar protestera hej vilt. Frågan är HUR kakigt det blir vid torra partier om jag lägger märke till det nu? Det är klart att jag kan fuktboosta och återfukta min hud som om det inte vore någon morgondag, men det är liksom det jag brukar göra under höst och vinter.

Hur tror ni att den kommer fungera i vinter, har ni testat den själva och fått någon uppfattning om vad den gör för er? Upplever ni också att den blir lite kakig och att de torra partierna framhävs?

 

Make up Store CC-foundation finns att köpa hos Bangerhead (länk) för 330 SEK. Produkten är skickad till mig i recensionssyfte. Detta påverkar inte mitt omdöme och mina åsikter om produkten i fråga.

You May Also Like

4 comments

Reply

Hej!
Jag är också helt förtjust i denna cc foundation av make up store (använde också i fair och den passar mig utmärkt som rödhårig, fräknig blekfis).
Jag har fått lite smärre panik dock, eftersom att de jag har använt nu är slut och jag behöver stocka upp, och jag hittar den inte någonstans just nu. Detta är en av de få foundations jag hittat som faktiskt passar väldigt fint på mig. Tänkte höra med dig om du vet om de finns kvar alls, var de finns att köpa i fair och så?
Redan kollat på deras e-shop men inte lyckats hitta den. Finns ingen butik nära min stad heller, tyvärr. Stället du nämnde i ditt inlägg här hade dem den inte kvar på längre vad jag såg, endast i light, medium och tanned.

Reply

Hej My! Vet hur det är att vara blek, haha. Åh alltså jag har faktisk inte sett dem på ett tag och vet inte alls vad som hände. Jag sökte runt lite men det verkar bara som att det finns mörka nyanser kvar. Har du hittat någon motsvarighet än till denna eller letar du fortfarande? Missha har nämligen en BB-cream som jag tror skulle passa dig alldeles utmärkt, den är kanonljus och jag tror att det kanske vore någonting!

Reply

Tycker den är skit allt i ansiktet syns å mina rynkor syns 10 ggr värre och jag tycker den blir jätte kakig det blir så torrt så det verkligen syns ser förhärligat ut rent sagt , det blir samma såsom med hms cc grejen e den att när jag köpte denna så var det en foundation jag va ute efter, men fick hjälp av en som jobba där,såg när ja kom hem att det var en cc -kräm, å då fatta ja direkt vrf det blev som det blev.
360 kr åt helvete värsta skit grejen

Reply

Hej Sara! Himla trist att den inte passade dig. Det är ju väldigt olika från person till person hur en produkt fungerar. Gick du tillbaka och bad om att få byta? Hoppas det ordnade sig.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.