emiran_201403022575 emiran_201403022574

Maybelline Color Show Monos

Color Show Monos är en av Maybellines höstnyheter och är en serie singel-ögonskuggor framtagna för att kunna skapa en intensiv och oemotståndlig look. ”Tack vare Color Boost System-teknologin får skuggorna en härligt krämig konsistens och de mest intensivt mättade färgpigmenten som håller sig på plats längre och behåller samma intensiva uttryck.”

Serien är uppdelad i tre familjer – Sleekest Satin (silkesskimrande finish), Vava Velvet (matt) samt Magnetic Metals (metallskimrande effekt) – och kommer i sammanlagt 9 olika nyanser.  Familjerna:

Vava Velvet: 06 Ashy Wood, 08 Violet Vice
Sleekest Satin: 12 Tiffanys White, 13 Soultry Sand, 20 Beetle Green, 21 Midnight Navy, 22 Black Out
Magnetic Metals: 34 Lustrous Beige, 38 Silver Oyster

emiran_201403022444emiran_201403022572

emiran_201403022576 Ashy Woods, Violet Vice, Beetle Green, Blackout

Blackout är utan tvekan den absoluta vinnaren av dessa fyra. Maken på nattsvart ögonskugga har jag aldrig sett maken till! Krämig och GRYMT pigmenterad utan speciellt mycket smulor är den verkligen en storfavorit. Har ni fortfarande ingen riktigt kolsvart ögonskugga tycker jag verkligen att ni åtminstone ska kika in Blackout i butik! Beetle Green är nummer två på rangordningslistan: inte lika pigmenterad och lite mer svårjobbad men ack så läcker. Med en klistrigare bas tror jag att den är guld värd. Violet Vice och Ashy Woods gick i lite samma spår som Beetle Green, aningen svårjobbade, lite sämre pigmenterade. Violet Vice var snäppet ”sämre” än Ashy Woods i den bemärkelsen.

Överlag tycker jag att skuggorna är fina. Hyfsat lättarbetade (Blackout är engudagåva!) och i snygga nyanser som kommer passa hösten som handen i handsken.

emiran_201403022443emiran_201403022573emiran_201403022577-2Silver Oyster, Lustrous Beige

Ojojoj! Här är två riktiga läckerbitar. Silver Oyster är en svårslagen favorit och Lustrous Beige får i det fallet ställa sig på nedre trappsteget på vinnarpallen. Båda skuggorna är krämiga, lättarbetade, pigmenterade och metalliska så att det slår gnistor om dem. Silver Oyster var mycket mörkare än vad jag trodde från början – förpackningen trodde jag att den skulle vara plain silver – ser lite ut som flytande (metallisk) blyerts. SÅ FIN!

Jag hoppas verkligen att det släpps fler skuggor i Magnetic Metals-familjen och jag är väldigt nyfiken på hur Midnight Navy (Sleekest Satin) kommer se ut. Jag är trots allt väldigt svag för Marinblå/midnattsblå skuggor. Vad tycker ni om Maybellines Color Show Monos, har ni fått någon uppfattning om dem än? Berätta gärna!

Color Show Monos har ett rekommenderat pris på 89 SEK. Finns bland annat att köpa på Lindex, Cubus, H&M, ICA, KICKS & Åhléns. Nyansen 21 Midnight Navy kommer i butik v. 50.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.