emiran_201403022755

ESSIE Winter collection 2014 bjuder på på en hel del överraskningar. Kollektionen består av 6 lack i otippade toner där vi bland annat bjuds på mjukaste elfenbensvitt, färsk melon och flytande guld. Det som får Winter Collection att stå ut lite från mängden att de saknar de sedvanliga tonerna vintern annars brukar bjuda på.

”With powerful style and relentlessly dazzling holiday spirit to match, the modern woman greets the season with superb fashion savvy. With a steady roster of parties, dinners and intimate gatherings, Winter is a welcome opportunity to showcase her chic sensibilities and gorgeous attitude. Whatever she wears becomes an instant hit among her circle of friends and admirers; often imitated, but never equaled.

Tis the season for self-giving – so indulge with dazzling shades that set of holiday looks to perfection. Whether you´re stepping futon the red carpet at the gala of the season or just want to glow by a candlelit dinner for two, you´re sure to find the perfect shade in Essie’s Winter 2014 collection.”

emiran_201403022756

emiran_201403022757

Jump in my jumpsuit, Bump up the pumps & Jiggle hi, jiggle lo

emiran_201403022758

 Tuck it in my tux, Back in the limo & Double breasted jacket

emiran_201403022763

 Alla lack är strukna med tre lager (de röda tonerna krävde egentligen bara 2)

Är det någon mer än jag som håller upp en hand och påstår att Winter Collection 2014 verkligen står ut i fråga hur vinterkollektionerna vanligtvis se ut? Det finns inget disco-glitter, inget murrig skogsgrönt och ingen midnattsblå skimmerkavalkad. Men jag gillar det.  Det känns som en snygg och chic sammansatt färgskala och jag tror att det finns någon nyans som lockar alla. Eller?

Jag föll direkt för elfenbensvita Tuck it in my tux, den där lite mjölkiga nyansen gick verkligen hem hos mig. Nummer två på min otippade gilla-lista är persiko-melon-färgade Back in the limo. Tänk dessa två med några av Essie’s Luxeffects? ÅÅÅÅH säger jag bara. Jiggle hi, jiggle lo står också som storfavorit men innan jag såg beskrivningen (bold molten gold) hade jag sagt att den såg ut som flytande silver – tji fick jag. De röda tonerna är fina de med – de känns liksom lite mer juliga än de övriga – men faller mig inte lika väl i smaken som de andra. Bump up the pumps är ju exempelvis något mer korallfärgat än vad som syns på swatchen (vet inte vad som hände där…)

Vad tycker ni om kollektionen? Är det något lack ni blir sugen på?

Essie Winter collection 2014 finns i butik sedan v. 46. Säljs i begränsad upplaga. Rekommenderat pris: 129 SEK/ST.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.