emiran_201403022800

Waterclouds Relieve är en hårvårdsserie om fyra produkter, framtagen för att lindra och förebygga hårbottenproblem. Serien innehåller ingredienser som Piroctone olamine & Climbazole (motverkar mjäll) samt Salisylsyra som ska lindra klåda.

Kanske inte en sådan där jättsexig och attraktiv beskrivning och ärligt talat ingenting som är sådär jättekul att skriva om, men faktum är att vår hud krånglar då och då och så även hårbotten. För ett par månader sedan, i samband med att min hårbotten totalt ballade ur, blev jag erbjuden att testa ett par av Relieve-produkterna.

emiran_201403022801CLIMBAZOL MILD SCHAMPOO: ”Är ett milt schampo för alla hårtyper och hårbottenproblem. Ett schampo du använder när du inte har så stora problem eller vill hålla mjäll och klåda borta. Lugnar irriterad skalp och har en kylande effekt samt återställer hårbottens rätta fuktbalans.” Rekommenderat pris: 250 ml/150 SEK.

emiran_201403022802OIL CURE HAIRMASK: ”En effektivt fuktgivande och utredande hårmask som minska mjällbildning, klåda och rodnad. Håret blir friskt och återfuktat på djupet. Används i samband med RELIEVE Schampoo för maximal effekt. Massera in i fuktigt hår, låt verka i några minuter, skölj noga.” Rekommenderat pris: 250 ml/150 SEK.


Som alltid har jag svårt att sätta fingret på vad Waterclouds produkter egentligen doftar men gott luktar det i alla fall. Är jag fel ute när jag säger bambu? Som schampo och hårmask tycker jag att de fungerar som vilket annat schampo och vilken hårmask som helst. Håret blir mjukt, fräscht och håller sig rent i upp till tre dagar innan det börjar kännas tungt och flottigt. Det gör inget underverk, men ger samtidigt en hållbar och okej effekt.

Jag har fortfarande problem med hårbotten men det är betydligt bättre än vad det var innan jag började använda RELIEVE-produkterna. Då kunde jag inte borsta håret utan att hårbotten gick sönder, idag kan jag borsta håret med få grimaser som efterföljd. Inte helt bra med andra ord, men på gång.

 Den svalkande effekten är dessutom helt awesome. Tänk er att hälla liniment över hela huvudet och få den där menthol-känslan överallt. Ååååh, jag ryser bara jag tänker på det. Jag känner med ens hur hårbotten liksom lugnar ner sig och får ett kortare andrum. Det är svårt att avgöra om det är just RELIEVE som hjälpt mig mot det bättre (det är svårt att förebygga något jag redan har) men det har onekligen blivit bättre.

Har ni testat några av dessa? Har ni andra tips på produkter för trasig hårbotten?

I Relieve-serien ingår även Climbazol active schampoo samt Climbazol tonic scalp therapy. Serien går att köpa på frisersalonger runt om i Sverige och går även att köpa på lyko.se.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.