emiran_201403023224 emiran_201403023228Essie Spring 2015. Det vankas vårlack hos Essie och vårens lack är inspirerade av de för säsongen första färgsprakande blommorna. Och visst är det något alldeles särskilt med de första knopparna? Själv gick jag senast idag och sken upp som en sol när jag stötte på både krokus och snödroppar när jag var ute och gick. De är verkligen efterlängtade!

Essie beskriver sin blomsterprakt såhär: ”The Profusion of petals on the runway and on the most stylish streets announces the spring like the season’s first flowers, breathing beauty and life into everything. It’s a reawakening of our senses and our palette, a time to express oneself in vibrant, beautiful color. Whether the look is futuristic minimalism or nouveau bohemian, the name of the game is major flower power. Spring’s hero shade is inspired by what Essie calls a Flowerista: a fashionista who creates her signature style from floral-inspired fashions and the exquisite beauty of gardens in bloom.”

emiran_201403023227

Flowerista – passionate plum Dahlia/ Perennial Chic – Sumptuous tawny tulip/ Picked Perfect – Antique almond Peony/ Blossom Dandy – Mint créme Hydrangea/ Garden Variety – Teal Blue Orchid/ Petal Pushers – Smoky Stone Rose

emiran_201403023229

Kollektionen består alltså av 6 krämlack och har en rätt enkel och enkel färgsammansättning med sina mjuka, men ändå färgstarka nyanser. Jag kan tänka mig att många tycker att den är lite för simpel och enkel för en vårkollektion då våren ofta sprudlar av färg, men jag tycker faktiskt att Essie gjort riktigt bra ifrån sig! De har gått ifrån de traditionella pastellerna som ofta brukar poppa upp så här års och särskilt glad är jag i teal-blå Garden Variety och gråblå Petal Pushers. Jag förstår även hur Flowerista kommit att bli kollektionens it-lack och jag gillar hur Perennial Chic och Picked Perfect liksom mjukar av det hela.

 Är det något som lockar med kollektionen, något särskilt lack?

Essie Spring collection 2015 finns ute till försäljning och har ett rekommenderat pris på 129 SEK/per lack.

You May Also Like

2 comments

Reply

Such a beautiful collection, think I’m going to get me some of these!

Reply

I hope you like them ^^

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.