emiran_201403023407

I fredags, den 15:e Maj, firade Maybelline New York sin officiella hundraårsdag som framgångsrikt makeup-märke. 1915 skapades idén om sotsvarta ögon hos en kvinna vid namn Mabel och hennes kemist till bror , vilket i sin tur ledde till skapelsen av Maybelline och deras första framtagna mascara.

Visste ni förresten att namnet Maybelline kommer från sammansättningen av just kvinnonamnet Mabel och Vaseline? 1971 lanserades den ikoniska Great Lash Mascara och 1991 mötte Maybellines slogan dagens ljus; Maybe she’s born with it, Maybe it’s Maybelline.

emiran_201403023415-2

För att uppmärksamma dagen något extra fick jag ett utskick innehållande både nya godbitar och en riktig gammal storsäljare som hållit sig fast på marknaden i evigheter. För egen del har Maybelline alltid funnits i något format i min beautybag, om det så varit foundation som mascara eller nagellack. Jag kan inte göra annat än att gratulera hundraåringen och hoppas att de kan fortsätta i samma takt som de redan gör!

emiran_201403023410

Maybelline Color Show 60 seconds kommer i fyra urtjusiga, somriga nyanser:  432 Tangerine Tango, 433 Caramel Crave, 434 Hot Pepper & 435 Paprika Pop. 7 ml/39 SEK. 

emiran_201403023411

Maybelline Great Lash Mascara. Vårdande och volymgivande mascara med lättapplicerad formula och volymborste för att ge längd utan att klumpa. 12 ml/99 SEK

emiran_201403023416 emiran_201403023413

Maybelline The Nudes. Paletten är framtagen av Yadim, Maybelline’s internationella makeupartist och består av 12 ögonskuggor i användbara nyanser. Med skuggorna kan vi skapa upp till 13 olika looks med hjälp av duos, trios och quads i samma förpackning. 169 SEK

 Vi får ju aldrig nog av nude-paletter (eller hur?) så jag är riktigt nyfiken på The Nudes, samtidigt som hjärtat klappar lite extra för de härliga och färgsprakande lacken. Jag tror att de kommer sitta riktigt fint till en lätt solkysst hud (om solen nu kan infinna sig någon gång!).

Den tämligen ikoniska Great Lash-mascaran är ett kul inslag i firandet av Maybellines 100-årsdag men är ingen direkt favorit hos mig. Det var evigheter sedan jag testade den men jag minns rätt väl att jag inte tyckte att den gjorde så mycket för mina fransar.

Har ni testat några av dessa eller är nyfikna på att göra det?

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.