emiran_201403023506
Nu är det bara den snygga, jämna brännan som saknas – SOLA hjälper dig på vägen! Med det traditionella skyddet mot farlig UVA- & UVB-strålning erbjuder SOLA ett säkrare & snyggare sätt att SOLA. Återapplicera regelbundet för bättre skydd, men var inte rädd för att ta ett dopp – SOLA är vattenresistent! Innehåller inte titandioxid.”

Sommaren har ännu inte riktigt tagit fart men trots få soltimmar ser jag till att skydda min hud med så högt SPF som möjligt när jag gå ut i solen. Blek som jag är (med tunn hud och synliga vener dessutom, suck) värdesätter jag enkelt, effektivt och bra solskydd mer än annat. Jag kan bara inte gå utanför dörren utan solskydd på sommaren, skulle jag missa en sådan sak är jag snart kräftröd med brännande hud rätt snart! Så för min del är det A & O med solskydd som snabbt absorberas, inte kladdar och finns i tillräckligt hög SPF.

emiran_201403023505
 SOLA by Vision Haircare (250 ml/199 SEK)
är ett solskydd i sprayform (bästa uppfinningen någonsin) och kommer i en snygg enkel behållare med bra sprayfunktion som varken är för koncentrerad eller för utbredd. Solskyddet sprayas snarare jämnt över huden och efter applicering är det bara att lätt massera in det. Huden absorberar solskyddet snabbt och det lämnar huden varken kladdig eller ger känslan av att vara insmord i salva som vissa lotion-solskydd kan göra när de de har hög SPF. Jag upplever också att det är fritt fram att ta på sig kläderna direkt efter applicering och det lämnar inga tråkiga fläckar (solskyddsfläckiga prylar har jag haft gott om liksom) och huden känns mjuk och återfuktad efteråt.

Jag har aldrig några direkta problem att lägga pengar på solskydd eftersom jag alltid behövt använda det, men jag vet att vissa kan tycka att det är saftigt att punga ut 200 spänn för en flaska. Jag brukar se på det som en billig peng att motverka och förebygga risken för hudcancer, pigmentförändringar och ledsen hud. Hur många gånger jag haft diskussionen om solskydd vet jag inte, och jag kommer förmodligen fortsätta predika om det i all evighet, men jag kommer i vilket fall fortsätta sikta högt snarare än för lågt och skydda mig trots att solen inte alltid är så närvarande.

Har ni testat SOLA, vad tyckte ni i sådana fall? Hur högt/lågt SPF brukar du använda?

SOLA by Vision HairCare har ett rekommenderat pris på 199 SEK. Finns att köpa på bland annat lyko.se och välsorterade parfymerier/hårvårds-butiker.

You May Also Like

One comment

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.