Hur rengör ni era borstar?Jag HATAR verkligen att tvätta mina makeup-borstar och gör det alldeles för sällan men vågar knappt säga det högt för att slippa få bannor. Jag har istället kört en rätt kass lösning på det hela – jag ser till att äga övervägande många foundationborstar så att jag bara kan ta en ny när det är dags att byta, haha. Jag vet att det inte fungerar i längden och jag behöver ju trots allt tvätta MÅNGA penslar i slutänden men ibland orkar jag bara inte göra det.

När jag började intressera mig för smink och köpte på mig penslar körde jag den naturliga varianten och gnuggade runt penslarna i handen, sedan övergick jag till en pärlplatta för att jag hade läst att det kunde vara bra någonstans (fan det gick ju inte alls…) och sedan köpte jag en sådan där skålformad rengörings-”handske” från Real Techniques som jag fortfarande inte riktigt är vän med. Men så fick jag en sådan här av syrran, så himla smidigt! 

Varför har jag inte tänkt på det här förut? Ploppa ner den i handfatet, tvätta – färdig. Hur enkelt som helst. Jag har faktiskt inte använt min matta än eftersom jag (beautybloggarens innerligaste problem) ville fota den först. Men nu så, inga ursäkter kvar nu. Dags för tvätt av typ femtioelva foundationpenslar. Phew. Jag vet vad jag gör i veckan…

Har ni testat en sådan här matta, gillar ni den? Hur ofta rengör ni era penslar?

You May Also Like

4 comments

Reply

Jag använder handsken från RT med tillhörande rengöring, men måste säga att den där ser väldigt smidig ut!
Ser fram emot ett utlåtande :)

Reply

Jag hade bara en liten testpåse av RT-rengöringen men jag fick det inte bra :O Jag återkommer med utlåtande om mattan!

Reply

Jag kör då faktiskt på pärlplatta, funkar fint för mig :) Borstarna har hållt formen och blir rena osv.

Reply

Jag borde kanske testa min pärlplatta igen, eller köpa en ny :P Jag har hört jättemånga som gillar den lösningen och jag tycker att det är skitsmart!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.