Var med om något högst jobbigt idag.

Eller ja, egentligen började det redan igår. Jag skulle gå ut från H&M med P och det pep om mig. En tjej ur personalen kom och kollade min påse och nej, inga larm fanns. Sen pep jag inte och jag gick hem och tänkte inte mer på det. Idag mötte jag upp Emy på stan eftersom jag skulle fixa min klocka och sista julklappen till kusin vitamin. Vi var inne på en del affärer, men när vi kom till cervera, ja då var det inte så kul längre.

Det pep om mig när jag gick in och alla tittade på mig som om jag vore värsta skurken och en ur personalen kom för att se vad jag var för typ som snott från en annan butik. Eftersom jag inte köpt någonting alls var jag ju mer eller mindre panikslagen och undrade vad jag tusan fått med mig. Vi testade om det var min väska, men nej, inte väskan. Vi testade om det var Emy, nej, det var inte Emy. Så testade om det var jag, och det var jag. Gång på gång på gång och eftersom jag bara hade min mobil, en lapp med julklappsförslag, vantar och nycklar började jag bli riktigt fundersam. Jag berättade för expediten att jag köpte jackan i lördags och att jag lika gärna kunde gå tillbaka till Lindex och be dem kolla igenom den för säkerhets skull.

När jag köpte jackan var den larmad tre gånger och hon som stod i kassan tog bort dem och kollade så att inga mer fanns kvar. Nu gick jag in på Lindex (det pep inte) och ställde mig skamsen i kassan för jag visste ju att jag inte gjort något fel men jag kunde bara inte förstå vad det var som hände. Hon tittade på mig och sa att hon naturligtvis kunde kolla igenom jackan och såg direkt att det var någonting i den som gav utslag för deras larmkoll de har under disken. Hon letade och letade men kunde inte hitta någonting och bad mig om tillåtelse att titta igenom fickorna och eftersom jag inte hade något att dölja sa jag åt henne att det var helt i sin ordning och hon fortsatte sitt letande. Sedan, djupt inne någonstans i en dold ficka eller något låg två larm och två avslitna prislappar.

Det är alltså någon annan som varit och snott två klädesplagg och sedan använt min jacka som avdumpningsplats för beviset. Hon bad så hemskt mycket om ursäkt för att det hänt mig och hon kunde inte förstå varför expediten som sålde mig jackan i lördags inte sett att den fortfarande gav utslag för larm. Jag fick parfymprov som plåster på såren och hon bad om ursäkt typ hundra gånger. Vi tackade och gick därifrån och jag kan väl säga som så att jackan pep inte en enda gång från och med det.

Det är ju inte lindex fel över huvud taget och jag är bara väldigt tacksam att jag äntligen fick veta vad problemet var. Jag hade ju dött om det hänt på fler ställen. Jag är ingen tjuv och kommer aldrig vara och jag har inte lust att framstå som någon för att någon annan är det.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.