Igår passade P och jag att se på en film när vi åt mat eftersom min familj kom på överraskningsbesök igår och hade med sig en ny dvd till oss! Eller ja, ny och ny kan jag väl inte säga för pappa har haft den jättelänge, men vi fick den för att de köpt en ny och för att vår har varit trasig en längre tid. Dessutom är denna inte regionsbunden så vi kan se alla filmer vi har i hyllan och vi var riktigt glada igår :P

Filmen Agora fick jag i julklapp och handlar om filosofen Hypatia som lär ut sina kloka ord till sina lärjungar. Dock bryter oroligheter ut när den, nyligen accepterade kristendomen, får för sig om att leka storsinta och försöker få folk att konvertera till den ”rätta” religionen. Typisk film gällande religioner som får för sig om att de är de enda rätta och att de inte kan acceptera att det finns människor som inte har lust att tänka på samma sätt som de själva gör. Klart sevärd, men rätt långsam.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.