I våras fick jag pressutskick från Hawaiian Tropic – ett exemplar av deras nyheter för året: Hawaiian Tropic Silk Hydration protective Sun Lotion med SPF 15. Just då tyckte jag att det var rätt komiskt kommer jag ihåg, just för att vädret var så kasst som det var men jag visste ju att vädret skulle bli bättre. Eller? Vädret har ju faktiskt varit pinsamt dåligt i år, men det har funnits de stunder solen varit framme och varit framme riktigt ordentligt.

Hawaiian Tropic är ett märke som funnits hemma i skåpen i ex antal år. Doften, utförandet på flaskorna och tillgängligheten har gjort det till en självklarhet att det alltid finns någonting här hemma som har HT’s logga. Just nu finns här hemma både cooling aloe gel, cooling lotion, face-lotion och en annan typ av deras sol-lotion. Jag är ju så himla nojig med solskydd just för att jag befinner mig i riskgruppen: ljus och känslig hy som har lätt för att bli röd och bränd.

Det som skiljer Hawaiian Tropic Silk Hydration protective Sun Lotion från de tidigare solprodukterna är att den innehåller silkesprotein och har som uppgift att både verka återfuktande och vårdande – samtidigt som den skyddar huden mot solen! Den doftar kokos med exotiska inslag och ska ska återfukta huden i upp till 12 timmar och har en fluffig och härlig konsistens.

Nu tycker jag att det är rätt svårt att recensera solskydd eftersom det är just solskydd vi pratar om. Hur bedömer man egentligen effekten av ett solskydd – att jag aldrig blir brun eller att jag slipper att bli röd? I vilket fall som helst gillar jag idén att sammanföra solskydd och återfuktning i ett. Det gör liksom det dubbla jobbet och jag behöver inte se till att smörja in mig med body lotion och solskydd – jag behöver bara smörja in mig med denna och så är det färdigt – mjukgörande och skyddande i ett – hur bra är inte det?

Jag älskar doften. Men sen så är jag en sucker för kokos och för exotiska inslag, speciellt ananas – det är otroligt skönt att slippa den där vanliga doften av solskydd – den är så plastig och tråkig i näsan!

Jag tycker att den är lättapplicerad, den går snabbt in i huden och den (huden alltså) känns len och mjuk efteråt. Jag (mycket jagjagjag i den här recensionen) kan erkänna att jag drar mig till den här även om vädret är skitdåligt ute bara för att jag gillar den så mycket. Själva flaskan är bra den med, det är lätt att klämma ut en given mängd produkt och det blir nästan aldrig för mycket. Hur för mycket av solskydd kan man egentligen få liksom?

Kommer jag köpa Silk hydration igen? Ja! Men då kommer jag förmodligen köpa den med SPF 30, eller rentav den med SPF 50 (man vet ju aldrig!).


Hawaiian Tropic Silk Hydration Protective Sun lotion kostar ca 109 SEK (SPF 15) / 119 SEK (SPF 30) men skiljer sig beroende på vart de inhandlas. Finns bland annat på Kicks, Åhlens, Cubus & välsorterade dagligvaruaffärer.

You May Also Like

One comment

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.