Jag har en ny pärla här hemma!

Efter sparande och funderande beslutade jag mig för att det var dags att investera i en ny systemkamera; min Nikon d40 har ett bra tag på nacken och jag har börjat märka att den mår lite sämre än vanligt. Mitt val föll på Nikon 3200, en fin liten kompis – ingen värsting sådär, men alldeles tillräcklig för mig.

Enda nackdelen är att jag och d32oo:an inte riktigt lärt känna varandra än, så jag får inte riktigt den kvalité jag vill ha på bilderna. Jag hoppas att jag kommer ordna det under veckan som går (eventuellt får jag fotografera med gamla kameran så länge för att det inte ska stå helstill här).

Skärmavbild 2012-12-31 kl. 17.21.59

Kompis!

Och till er alla fotofantaster där ute; vad gör jag för fel om bilderna blir för blåtonade?

You May Also Like

4 comments

Reply

Det kan bero på vitbalansen.

Reply

Ja precis, det var min första tanke med!

Reply

Det finns ett par sätt att få bort blåsticket. Enklaste är att helt enkelt byta till en vitbalans med varmare (högre) Kelvin-tal. Annars kan du manuellt korrigera färgen genom att välja en gulare färgrymd, men bästa och mest korrekt färgåtergivning får du genom att ställa vitbalansen manuellt: ta en bild på ett vitt papper i det ljus du hade tänkt att fota, gå in i ”egen vitbalans” eller liknande i menyn, välj att färginformationen ska hämtas från din bild på det vita pappret och ställ sedan vitbalans på ”egen” alt ”manuell”. Jag fotar ju med Canon så vet inte exakt vad allt heter på Nikons kameror eller vart man hittar det, men principen är densamma.

Reply

Åh. Men tack för tipset Sanna! Jag ska försöka mig på det i morgon när det är ljust ute (om det blir ljust ute) – så får jag läsa på hur jag ställer in det manuellt. Just nu sitter jag ju på ”molnigt, skugga, lysrör” etc och de verkar inte uppfylla mina krav alls :O

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.