L300 Gentle Eye Make-up Remover (uh, långt namn!) är en vattenbaserad remover anpassad för känslig hy. Den är framtagen för att effektivt, samtidigt som den är skonsam, ta bort läppstift och ögonmakeup. Eftersom denna variant inte innehåller någon form av olja, lämpar sig den (enligt L300 själva) inte till att ta bort vattenfast make-up.

Förpackningen innehåller 100 ML och kommer med ett praktiskt snäpplock. Jag tycker att den här flaskan är smidig och lätt och det är inga bekymmer med att få med den på resan. Designen är snygg, enkel och ren och ja, jag tycker att hela flaskan visar på någon form av hej-vi-vet-vad-vi-snackar-om-koncept. Det kanske är fånigt av mig, men det är den uppfattningen jag får.

DSC_014h2

 

Jag är faktiskt riktigt nöjd med L300:as remover. Efter att ha läst Sannas recension kunde jag inte hålla mig ifrån den då min vanliga favorit tagit slut. Först var jag lite skeptiskt eftersom de tydligt markerar att den inte är till för vattenfast makeup, men jag valde ändå att testa.

För det första uppskattar jag att den inte är oljebaserad. Tidigare har jag bara kört med oljebaserad makeup-remover och jag har alltid tyckt att jag upplevt huden vara mer grisig efter rengöring än före. Naturligtvis måste någon form av cleanser (eventuellt ljummet vatten då) användas efteråt för att ta bort alla rester, men jag har ändå upplevt huden lite för oljig. Det slipper jag alltså med denna.

För det andra, och det är nästan den viktigaste punkten; den är riktigt, riktigt bra på att rengöra huden. Den tar bort ögonskugga på ett nafs och man ser hur smutsig padden blir efter användning. Dessutom känns huden fräsch och lätt efter användning och man får den där renhetskänslan med en gång. Och vet ni – den fungerar faktiskt på vattenfast (ja, som jag upplever det).

Min favoriteyeliner är vattenfast. Ni som använt den – Isadora Glossy Eyeliner – vet hur den sitter som berget. Men den här removern avlägsnar den faktiskt utan att jag behöver gnugga ögonen ur mig – och det är något jag upplevt väldigt sällan.

Så ja, L300 Gentle Eye make-up Remover får 5/5 av mig, för den lever upp till alla mina förväntningar!

L300 Gentle Eye make-up Remover innehåller 100 ML och har ett cirkapris på 69 SEK. Jag vet inte hur tillgängligheten är på alla apotekskedjor, men den finns i alla fall att tillgå på det ”gamla” apoteket.

 

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.