Sleek är ett av mina favorit-budget-märken med sina I-Divine eyeshadow paletter och tjusiga rouge.  När de släppte kollektionen Shangri-La blev jag väldigt nyfiken på Sleek Truly Mattely Deeply Lipgloss (Limited Edition). STMDL kommer i två utföranden – babyrosa Soul och hyperröda Jazz.

Mitt val föll på superröda Jazz. När den lilla förpackningen dök upp här hemma i samma veva som paletterna v1 & v2 blev jag eld och lågor. Kanske skulle jag passa i någonting som var annat än nudefärgat eller väldigt väldigt subtilt rosa? Mja. Nja. Näh. Meh.

DSC_025h4

Förpackningen innehåller 5 ML och kommer i en fyrkantig plasthylsa. Det är lite svårt att få ut glosset ur hylsan eftersom det torkar så snabbt. Jag vet inte riktigt hur de tänkte, men det är ingen snack om saken att det här glosset är rött.

DSC_0h257

Applikatorn är en rätt sorglig historia. Den är aningen för hård, och därför lite svåranvänd. Eftersom det här glosset torkar snabbare än Seche Vite måste det appliceras snabbt; och om det jobbas på i lager blir det ja, det blir mindre fint. Men hur ser det ut då, är det så fantastiskt som det faktiskt ser ut i hylsan?

 

DSC_02i89

Det ser ju helt gorgeous ut, eller hur?

Alltså åh. Jag är så besviken på det här glosset. Det som verkade vara en grymt bra idé föll platt som en pannkaka. Jag är van att läpparna blir mjuka när man använder gloss; här får man raka motsatsen. Läpparna blir torra som fnöske och det känns helkonstigt att röra på läpparna när man är har Jazz på läpparna. Om man skippar pratandet, drickandet och eventuell rörelse under hela tiden man har det på sig kan jag tänka mig att det skulle fungera, men i praktiken skulle det ju vara rätt dödfött, eller hur?

Och till det värsta. Det flagar! Åh gud vad det flagar. Efter ett tag började jag uppleva en konstig smak i munnen och det var, rätt och slätt, Jazz som hade smulat och lagt sig på mina tänder. Tur att jag var hemma när jag använde det, annars hade väl folk trott att jag var galen.

Så mja. Om man vill ha torra, fnöskiga läppar som knappt är möjliga att röra – plus att man får stå ut med ett fnöskesfall ala hudflagning, kan det vara något för dig. Annars skulle jag nog inte uppmuntra någon att lägga pengar på det här.

Sleek Truly Mattely Deeply Lipgloss ’Jazz’ innehåller 5 ML och kostade mig 5.99 dollar, cirka 41 SEK i dagens valutakurs. Jag beställde det via Sleeks egen hemsida.

You May Also Like

2 comments

Reply

Bra beskrivning av det! Jag upplever det precis likadant. :(

Reply

Visst är det jobbigt? Idén med matta läpprodukter är ju så himla kul men det fungerade inte direkt i verkligheten.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.