Denna “balm” (salva skulle jag kalla det) är som det låter till för torra händer. Tillåt mig påpeka att just denna salva inte tillhör en produktlinje för män, utan är en salva för vem som helst. Den är vit och har en mild, sötaktig doft.

DSC_12j57

Jag har normalt sett väldigt svårt för salvor och krämer för jag tycker alltid att man känner sig kladdig efter att ha använt dem, oavsett vad som påstås i reklam och faktablad. Och visst, tar man för mycket av vad som helst, även av denna salva, så kommer man känna sig så. Men tar man så där precis lagom, så försvinner kladdet efter bara några minuter och händerna känns lena och mjuka. Lena och mjuka blir säkert nävarna även efter man använt andra produkter, men till skillnad från andra produkter jag provat (med undantag av receptbelagda krämer) så hjälper faktiskt SOS. Bara två dagar efter ett totalt utbrott på min vänstra hands knogar är eksemen åter helt borta.

Nivea Hand Balm SOS Relief & Repair innehåller “Calendula Oil” (Ringblomsolja) och det påstås vara, tillsammans med Dexpanthenol, den dynamiska duo som löser alla problem. Att ringblomma är bra för huden är en väl dokumenterad husmorskur sedan flera hundra år i tiden. Googla det får du se!

Salvan kommer i en liten behändig tub om 50 ml och är lätt att administrera. När man väl lärt sig dosera rätt försvinner kladdigheten efter bara någon minut efter man smort in sig. Det som drar ner betyget lite är påståendet att denna kräm ger märkbar effekt efter första appliceringen – något som helt enkelt inte är sant.

Likeability: 8P av 10 möjliga

Nivea Hand Balm SOS Relief & Repair innehåller 50 ml och har ett cirkapris på 40 SEK.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.