För en tid sedan fick jag hemskickat en uppsättning av svenska Waterclouds volymgivande produktserie framtagen för att rädda, återfukta och ge volym till våra slitna och lätt småtagna skandinaviska hårtyper.  Jag har använt slut på både schampo och balsam och det kan väl vara dags att tala lite om funktion och verkan, eller?

DSC_21n16

Waterclouds Volume Schampo innehåller guarana och bambu för att pigga upp, stärka och ge volym till ditt hår.  Doften är lite smått obeskrivbar, men jag tror att det är bambun som tar över lite i sammansättningen man möts av. Till mitt hår krävs en rejäl dos schampo bägge gånger jag applicerar det och effekten blir att håret känns lite väl rent efterhand; lite så att det gnisslar. Utan balsam hade jag inte haft lätt att reda ut håret när det torkat! Annars tyckte jag att det är ett okej schampo som gör vad det ska, men inte så mycket mer än så.

Waterclouds Volume Conditioner är ett utredande och vårdande balsam innehållande havsmineraler, guarana och naturliga veteprotein. Även balsamet har en distinkt, men rätt behaglig doft av bambu (?) som får håret att dofta uppfriskande efter dusch. Balsamet kräver även det en del produkt för att räcka till mitt hår men är lätt att fördela i längderna. Efter ursköljning är håret lent och fint, men kräver lite extra vårdande produkter (oljor, live-in) för att bli uttrasslings-smärtfritt.

Ibland har det hänt att jag fått tvätta håret dagen efter jag använt dessa för att jag upplevt att håret blivit fett snabbare än vanligt och det ger mitt hår lite väl mycket stryk för att det ska gilla mig. Jag vet inte om det har att göra med att mitt hår är väldigt tjockt vid rötterna, och tunnare i längderna (det är för-evigt-skadat-av-uppklippta-längder), men den här duon fungerar inte riktigt så väl på mig som den skulle kunna ha gjort.

Överlag är det ett okej schampo och balsam – när det inte kräver dagen-efter-tvätt-likväl, men det är förmodligen ingenting jag kommer att återkomma till i framtiden. Har ni några andra upplevelser av Waterclouds volymserie? Vad tyckte ni?

Waterclouds volume Schampo & conditioner har ett rekommenderat pris på 146 SEK flaskan och finns att köpa på exempelvis lyko.se, och hos vissa frisörsalonger.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.