emiran_201403022774 emiran_201403022775 emiran_201403022776 emiran_201403022777

Om dess syskon Frosted Pastels gick i frostens tecken går The Body Shop Eye Palette Dolly Pastels i varmare toner. ”Känner du dig hemma i den varma färgskalan är denna mjukt pastelliga ögonskuggepalett som gjord för dig. Med sofistikerat gyllene färgtoner i rosa, beige, rost och brunt ges hyn en lyxig och jordnära aura helt rätt i tiden. Förpackningen är inspirerad av folklore och gör sig mycket bra i handväskan.” – The body shop.

Dolly Pastels innehåller fyra nyanser (7,5 gram totalt) i allt från glittrande persika, lavendel och beige till mattaste brunt och medföljer gör även en spegel och dubbelsidig applikator.

emiran_201403022778emiran_201403022781

Vid första anblicken ser det ut att vara lite mindre skillnad mellan de två första skuggorna än vad de egentligen är: den första skuggan är en utmärkt highlighter och skugga nummer två är en tjusig, pastellig lavendel (Ja, ni ser skillnad, hehe). Skugga tre – matt brun – har riktigt bra drag i sig och är lättarbetad (ibland är ju matta skuggor som de är liksom) och är sådär lagom brun (kan man säga lagom brun?). Skugga fyra – den persikofärgade glitterbomben – är en stor favorit hos mig!

Om det var lite sämre drag i Frosted Pastels skulle jag säga att det är mer oumpf i skuggorna i denna. På bilden ovan är skuggorna swatchade på bar hud och känns krämiga och lättarbete – vilket de även är när jag använder dem på ögonlocket. Jag gillar för övrigt hur man komponerat ihop skuggorna: de är mjuka, subtila och går hand i hand med varandra utan att bli för mesiga eller för mycket. Nu när jag kan sminka mig till jobbet/utbildningen har Dolly Pastels blivit en riktigt bra kompis när jag inte får ta i för mycket men ändå har möjlighet med lite färgklickar.

Har ni kikat något på paletterna? Har ni någon favorit?

Dolly Pastels ingår i The Body Shop’s Winter Trend-collection 2014. Finns att köpa under en begränsad period. Rekommenderat pris 255 SEK. Att produkten skickats till mig i recensionssyfte påverkar inte mina åsikter.

You May Also Like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.