hjälp

 

För att göra en lång historia kort. Förra veckan hittade jag en del partier på huvudet där håret var kortare än det övriga (mest framme vid tinningarna och runt hårfästet liksom). Pratade runt lite med mina kollegor och de trodde att det kunde vara nytt hår som var på väg och jag höll väl lite fast vid den tanken som en livboj. Idag fick jag äntligen tid till att klippa mig och då tappade jag väl taget om den där livbojen när jag fick veta det jag egentligen befarat: mitt hår går av! PANIIIIIIK. Min frisör var skit-trevlig och tillmötesgående och allting, men bannade mig för att jag var för dålig med hårkurerna. Vilket jag är. Men jag trodde väl inte att det var SÅ illa.

Egentligen har jag väldigt tjockt och fint hår (eller ja jag ska ha det i alla fall) men just nu är det frissigt, tunt och har liksom helt tappat sin forna glans. Det går av (tydligen) och det växer aldrig ut.  Det verkar kvitta vad jag än gör, men förmodligen gör jag ju helt fel.

Har ni någon sådan där akut-kur ni kör när det verkligen är dödläge? Har ni några inpackningar/hårvårdstips ni rekommenderar? Överös mig med information. Jag klarar det mesta 

You May Also Like

13 comments

Reply

Oj, vad jobbigt :( Hoppas det blir bättre snart. Det bästa jag nånsin provat för att stärka håret är Lanza Trauma Treatment, det är en leave-in men den går att använda till lite allt möjligt. Rekommenderar den varmt!

Reply

Jag har faktiskt en tub trauma-treatment här hemma, jag började använda den så snart jag såg din kommentar :P

Reply

Haha ohnooo, nu blev ju jag nojig för mitt hår. Har också lite kortare hår på vissa ställen, typ vid tinningarna å hårfästet. Sen tappar jag sjukt mycket hår också, vilket kanske kan kännas mer än vad det är eftersom det är både mörkt och långt.. Hmm.

Reply

Jag tappar också mycket hår :O Jag trodde först att det var nytt hår på gång men jag är skitorolig över det nu. Tänk att vakna helt flint, haha. Nä men jag tror inte att du ska vara orolig :)

Reply

Det där lät ju inge kul alls :/ Jag har precis börjat använda hårinpackning, schampo och balsam från lush och det verkar som att håret mår bra utav det :)

lycka till med håret!

Reply

Åh Lush’s hårgrejer är jättefina! Jag hade nästan glömt bort deras sortiment. Jag kanske ska se över det igen!

Reply

Inte kanske i akutläge..men jag brukar köra en återfuktande hårinpackning minst en gång i veckan (och en av gångerna ska åtminstone vara i i fem minuter, typ under tiden då du rakar benen och bara chillar i duschen).

Reply

Tack för tipset! Jag fick rådet av frisören att köra en inpackning två gånger i veckan så nu har jag köpt på mig en från Redken som jag hoppas hjälper mig litegrann :P

Reply

Är oxå frillasör och att tappa hår vid tinningarna, hårfästet osv är inte ovanligt. Är inte riktigt säker på hur ditt hår ser ut i övrigt? Extremt behandlat? Mycket plattång? Färg?toning??

Och OM ditt hår är så slitet att det går av så finns det inget som kan rädda det förutom klippning…

Tror snarare på dina polare, att det kanske är nytt hår som är på väg ut, annars så kanske det kan bero på typ stress eller något.

P.s kom ihåg att frisörer är FÖRSÄLJARE oxå. Oftast är vi riktigt duktiga oxå. ;)

Reply

Förr färgade jag håret väldigt ofta, men senaste året har jag tonat det vid två tillfällen. Jag plattar håret ett par gånger i veckan och använder alltid värmespray. Jag klippte mig, som sagt, men jag får se hur hårets fortsatta mående ser ut. Jag har det väldigt stressigt just nu, så det skulle kunna vara att jag ballar ur för det >.< Tack för dina råd! (och jodu, frisörer är bra försäljare ut i fingertopparna, haha!).

Reply

Dom bästa grejerna (som funkat för mig) är denna inpackning http://www.lyko.se/grazette/grazette-crush-6-pineapple-wonder-mask#tab=more-about-product
Billig och bra som jag kört med i flera år, har testat asmånga inpackningar men jag återvänder alltid till den… Låt sitta i ett par minuter, använd valfritt balsam efteråt. Och så räddaren i nöden för ALLA schletna hår; http://www.lyko.se/lanza/lanza-trauma-treatment. Megabra, plus att den innehåller värmeskydd.

Reply

De gånger mitt hår har varit på upphällningen har jag kört en vecka med L’Oréal Professionnel Serie Expert Pro-keratin Refill som har gjort underverk varje gång. Jag har både blekt och färgat håret i år men inte klippt mig sedan i februari och mitt hår har fortfarande inga kluvna hårtoppar. Den serien är grym! I alla fall för mitt hår. Ibland kompletterar jag också med Nashi Argan Deep Infusion Mask – det är som smör för håret.

Reply

Åh tack för tipset! Jag kanske ska testa den jag med. Köpte en inpackning från redken som jag gillar men det skulle ju vara trevligt med något som inte är i riktigt samma prisklass (som fungerar bra dessutom menar jag). Jag har nashi’s variant hemma, får kanske slå i den ibland med!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.