EMIRA507

I lördags var det äntligen dags för Daisy Beauty Expo 2018 och jag tog bussen upp till Stockholm för att ansluta mig till mina pinglor Malin, Alex, Emma och Jannike för en heldag med några av världens bästa människor! Det här är verkligen en av höjdpunkterna på året, att samlas tillsammans med andra skönhetstokiga, hungriga och entusiastiska människor som delar samma stora intresse som jag själv. Älskar det!

Jag missade tyvärr frukost och önskad förberedelsepepp pga sen bussavgång, men föll ganska snabbt in i Expo-Mode och kastade mig in bland alla nyheter! Det blev en heldag med mycket skratt, produktinformationer och god mat, glass (JA!!) och dryck.

EMIRA469

Innan jag riktigt fått igång hjärnan hamnade jag vid Kerstin Florian, ett märke som jag enkom hört på håll om men inte har någon egen erfarenhet om sedan tidigare. De lanserar nu en serie basprodukter – foundation, concealer och cc-cream – med vårdande ingredienser i ett fåtal nyanser. Jag fick med mig en cc-cream hem att testa och hoppas på att den är tillräckligt ljus för min pappersbleka hy!

EMIRA482

Hos Elisabeth Arden fick jag en oxygen-behandling som jag helt missade att ordna bilder till, men vill nämna det som hastigast eftersom det var världens boost efter kylan utomhus! Jag satt och njöt i flera minuter och det var inga som helst problem att göra behandlingen över min redan lagda makeup. Tydligen går den att göra på Åhléns City men jag fick inte information om kostnad osv.

EMIRA477 EMIRA478 EMIRA479 EMIRA480

Revlon levererade produkter ur både hårvård- och makeup-sortimentet i år och bland annat suktade vi lite extra mycket efter de fina krämskuggorna och (i alla fall jag) de matta läppisarna i nude.

EMIRA475 EMIRA476

Juicy Couture släpper en ny doft – Viva La Juicy Soirée – i mars 2018 och som vanligt är flaskorna uppseendeväckande, pråliga och bara alldeles urläckra! Jag har inte ägt någon av tidigare dofterna själv men hört väldigt gott om dem. Årets nyhet har noter av mandarin, kiwi och Jasmin och luktar rent ljuvligt!

EMIRA472EMIRA531EMIRA474Gloss Gods var på plats och visade upp sina helt nya Gal on the Moon Intense glow highlighters som knappt tagit sig ur produktion ännu och som inspirerats av starka kvinnor förknippade med framgångar inom rymdforskning. Naturligtvis fick vi nosa lite på hypade Skinderella och DESSUTOM skriva upp oss på en lista för att få vara med och komponera ett eget serum (hur rimligt är det att jag INTE har bilder på detta? Men jag har mitt eget serum i alla fall ).

EMIRA471 EMIRA470

Det nylanserade märket Snow Crystal visade upp sina urtjusiga produkter! Tanken bakom märket liknar Inglots – köp en förpackning, fyll på med en refill när du nått botten av din skugga/rouge/puder osv. Och hur fina är inte förpackningarna?! Jag stod och dreglade över dessa en lång stund innan jag kom vidare.

EMIRA516EMIRA517

Rosenserien är en gammal bekant i Expo-sammanhang med sina ekologiska hudvårdsprodukter och de visade upp sin nya produkt Body Butter Shaping. Jag är väl överlag aningen skeptisk till shaping-produkter och kan ifrågasätta deras egentliga funktion men den hade trots allt en väldigt trevlig formula och kändes återfuktande och mjukgörande på huden.

EMIRA490EMIRA486EMIRA529

Bare Minerals hakar på trenden med concealer på stick och fyller även på sortimentet med spegelblanka gloss och rouge i en rad nyanser. Det senare är uppdelade i fyra färgfamiljer för att lättare kunna hitta en färg av tycke och smak: Mauve, Pink, Peach och Beige.

EMIRA487EMIRA488

Elemis, Englands ledande spa- och hudvårdsmärke, visade upp sina serier Pro-collagen & Superfood och suktade och skapade mycket habegär med en riktigt fin monter. Jag tror jag började bli hungrig på riktigt här ska jag vara ärlig och fokuserade mer på dekor än på produkterna i sig även om jag egentligen var intresserad.

EMIRA494

Dags för depå-stopp!

EMIRA522EMIRA521

Real Techniques bjöd på glitter i form av nya makeup-penslar i äkta unicorn-style. Det var verkligen en himla massa ljudeffekter på gästerna vid den här montern, men inte var det särskilt konstigt med tanke på hur fina de var. Mjuka som dun under fingertopparna!

EMIRA518EMIRA519

Idun bjöd på nyheter i form av nagellack och färgat brynvax. Ett märke jag faktiskt inte testat särskilt mycket av alls men som jag är sugen på att kika mer på. Är det någon som har någon uppfattning om deras foundations? Ni kan väl slänga iväg en kommentar i sådana fall!

EMIRA508EMIRA515EMIRA514

Tigi goes Cosmetics och vi fick känna och klämma hur mycket som helst på kommande nyheter. Bland annat fanns där en rad läpprodukter, ögonpennor och basprodukter som var riktigt stylish i enkel förpackning. Jag föll som en fura för ett riktigt fint rosa läppstift och jag tror att jag var smart att fota åtminstone namnet på hylsan så att jag vet vad jag ska kika efter. Frågan är bara var bilden tog vägen?

EMIRA511EMIRA513

Depend lockade med coca cola, disco, manikyr och lösögonfransar och jag kunde inte låta bli att bli ompysslad med det senare. Vi fick oss en liten sneek på kommande nyheter och jag kan bara meddela att de hann att landa hemma hos mig innan jag ens kom iväg till Stockholm. Det har bara inte funnits tid att ordna, men det kommer!

EMIRA527-2

Charles Worthington gjorde mig nyfiken på micellärt schampo och balsam och jag trodde att bägge delar skulle kosta mig en förmögenhet. Hör och häpna ska de tydligen vara i den lägre prisklassen och finnas på Åhléns. Måste spana in om det kan vara något för min känsliga hårbotten!

EMIRA526

Franska märket Noxidoxi fick mig sugen på att börja med en helt ny hudvårdsrutin med ögongel, serum, krämer och rengöring. Vi fick en ingående introduktion av produkterna och den gjordes på engelska med äkta fransk brytning! Första gången jag hör talas om märket och blev väldigt nyfiken på att veta mer om serien och den kommande lanseringen.

EMIRA492EMIRA493

Jag hade ingen aning om att Björk & Berries hade satsat på hudvård och stod bara och nickade nöjt när jag fick höra om att de nya ansiktsprodukterna skulle fungera bra på känslig hud. Vi var alla överens om att förpackningarna på samtliga produkter var stilrena och snygga som fan.

EMIRA523

Acasia Skincare smyglanserade en ny Sheet Mask efter förra årets storslam och jag passade på att ge dem lite kärlek och berätta för dem att jag gillar deras cleanser!

EMIRA510
Saether hade fyllt ett helt rum med parfymer och det gick nästan runt i huvudet efter några minuter där inne. Jag fastnade för den fina flaskan från Chloé men blev rätt till mig av att Marc Jacobs nya Daisy-doft är på gång.

EMIRA525EMIRA530

Annemari Börlind bjöd som vanligt på proffsig och välarbetad information om sin nya face oil framtagen för att skydda vår hud mot blått ljus (alltså det låter så typ dumt på svenska men det är ju just så den fungerar). Oljan blockerar det blå ljuset från att tränga in genom huden och jag stod där och gapade som en guldfisk i en glasskål när de visade hur effektivt oljan fungerade.

EMIRA506

Jag åt glass från Tre vänner och testade smakerna kokos & Ananas, Pepparmint & Choklad samt Vit choklad & Hallon. Kunde inte bestämma mig för vilken som var godast men kokos och ananas var typ himmelrike.

EMIRA507

L’oréal Paris stod onekligen för det mest genomtänkta rummet på hela expot. Igen. Sorry, men de slår liksom alla andra med hästlängder. Allt gick i parisisk stil med underbara blommor, en glassbar, vita cafébord, en konstnär som gjorde kolteckningar på oss gäster och en kvinna som satt och smuttade på sitt te uppe på en balkong. Jag vet liksom inte var jag ska börja!

EMIRA498EMIRA537

Vi fick spana in Elvitals nya hårvårdsserie Dream Lenght, för dig som inte vill springa till frisören allt för ofta.

EMIRA501EMIRA499

Redan förra året fick vi stifta bekantskap med Botanicals, L’oréals nya hårvårdsserie. I år utökas produktsortimentet med serien Lavender som kommer i bland annat schampo, balsam och hårmask.

EMIRA504EMIRA502EMIRA536Utöver hårvården lanseras det även en rad andra produktnyheter! Vad sägs om tre typer av sockerskrubb med – enligt pålitliga källor – har en helt okej ingredienslista? Eller tolv nya läppstiftsnyanser i glossig finish, tre primers för olika funktion, mascaraprimer och en ny eyeliner? Våren är verkligen fullmatad med godsaker och det gillar vi mycket.

EMIRA501

Jag var även förbi det svenska hudvårdsmärket Palina, Kiss (makeup och fransar!), Vita Liberata, Dermalogica och har säkerligen glömt av något på vägen, haha! Jag fick håret stylat av GHD, men de bilderna kommer jag skamlöst knycka åt mig av Malin i ett eget inlägg bara för att jag inte vill blanda hennes bilder med mina (risk för att mina ser så bleka ut, haha ).

Det var verkligen en intensiv dag med mycket intryck och efter en middag med mina tjejer landade jag här hemma sent på natten och kom nog inte i säng förrän tvåtiden efter en lite mindre trevlig bussresa (men det är en helt annan historia!). Jag vet inte men jag hade en känsla av att dagen var lite mer rörig än tidigare år, men kanske var det för att det var första gången Expot utgick från Strandvägen snarare än Tändstickspalatset som använts de tidigare åren. Lite gruff och buff och inkonsekvens på det, men överlag en av de bästa dagarna i år. Lätt.

Ett stort tack till Daisy Beauty för att jag får vara med i gänget!

You May Also Like

2 comments

Reply

Vilka fina bilder. Behandlingen Ang oxygen ska visst bara kosta lite över 100 ? Om du frågade om produkter du inte hunnit visa så gör gärna det. Vet ej om det var du som skrev det eller om jag blandar ihop det. Mvh Maria.

Reply

jaha! Var den inte dyrare? Nästan så att jag får kila förbi deras disk nästa gång jag är i Sthlm och göra en, tyckte att det var jättetrevligt! Jag har tänkt att försöka få till de inläggen framöver :)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.